Ringkussens

Omdat ik veel met bruiden werk ben ik al vroeg betrokken bij de organisatie van een huwelijksfeest, van A tot Z. Een veel voorkomende vraag was: “Is er nu geen andere manier om de ringen te presenteren tijdens de huwelijksceremonie dan in zo’n saai doosje.”

Maar natuurlijk is deze er! Het ringkussen. Een traditie die veel (bijna standaard) wordt gebruikt in Engeland en Amerika. Het is een bijzondere en eerbiedige manier van presenteren van de trouwringen. Want laten we heel eerlijk zijn……  de trouwringen zijn toch hét symbool van eeuwige liefde en horen dan dus ook op een mooie en serene manier een rol te spelen tijdens het geven van het JA-woord.

Ringkussen ivoor

Dus begon ik met het maken van ringkussens voor mijn klanten. Vaak maakte ik deze ringkussens van de restjes stof van hun trouwjurk en borduurde er de namen van het bruidspaar en de trouwdatum op. Via hen kreeg ik weer vraag van anderen die ook zo’n mooi en luxe ringkussen wilden. Ik begreep dat de ringkussens, vanwege hun kwaliteit en levering in een luxe bewaardoos, als permanent aandenken werden bewaard en gekoesterd. Een mooie gedachte.

En ja hoor… van het een kwam weer het ander. Ik bouwde een webwinkel voor de ringkussens zodat iedereen deze kon bestellen. Na verloop van tijd nam Martinshof (leverancier van trouwringen) met mij contact op met de vraag of ik ook ringkussens voor hun juweliers wilde maken.  En zo is het gekomen dat ik tot op de dag van vandaag ringkussens voor particulieren én voor Juweliers maakt. Op deze manier heb ik ook hiermee weer vele wensen mogen vervullen.

 

Ook nieuwsgierig naar de ringkussens, neem dan een kijkje en bezoek de ringkussen website