Passie voor Fashion

Al van jongs af aan zat het erin. Als kleuter riep ik al dat ik modeontwerpster wilde worden.  Met een opa en een vader in het modevak kon dit ook niet anders. Bloed kruipt waar het niet gaan kan….. zo luidt een spreekwoord en zo heb ik het ook echt ervaren. Picture 196 Fascinerend vond ik het feit dat je van een lap stof zulke mooie kledingstukken kon maken. Geweldig! Uren zat ik naast mijn vader te kijken wanneer hij achter de naaimachine zat of wanneer hij ‘werktekeningen’ aan het maken was voor het confectieatelier waar hij werkte. Ik vond het allemaal machtig mooi. Toen ik 6 jaar oud was naaide ik met de hand mijn eerste pop in elkaar. Ik weet het nog goed, het was op een avond dat mijn vader en moeder buiten de deur waren. Bij wijze van verrassing zette ik de pop trots op een stoel zodat ze hem konden zien als ze thuis kwamen. Wat waren ze trots! Volgens mij moet ik de pop nog ergens hebben. Als ik ‘m vind dan zal ik hier een foto van het monster plaatsen. Toen ik 7 jaar oud was kreeg ik een eigen naaimachine en maakte ik als eerste werkstuk een heel simpel rokje. Wat vond ik het moeilijk. Alle begin is moeilijk maar gelukkig had ik de hulp van mijn vader…….. die er ALLE verstand van de wereld van had 🙂 Zo begon mijn avontuur in de mode en de modevormgeving. Het was dan ook volstrekt logisch en natuurlijk dat ik opleidingen in de mode en de kunst ging volgen. Toch ben ik na mijn opleidingen niet in één rechte lijn doorgestoomd. Ik ben uitgevlogen en heb uitstapjes gemaakt op carrièregebied. En toch, toch keerde ik telkens terug naar mijn roots. Mode en modevormgeving is en blijft de rode draad in mijn leven. Ik kan niet zonder. Met passie en bevlogenheid kleed ik vandaag de dag vrouwen (en soms een man) in de prachtigste creaties. Creaties die niet mijn stempel reflecteren maar juist hun persoonlijkheid. Het is mijn overtuiging dat je alleen kunt stralen wanneer je compleet jezelf kunt zijn, ook -nee, juist!- op de belangrijkste dag van je leven.  Ik ben dan ook erg dankbaar dat mij het talent is gegeven de ‘vertaling’ te kunnen maken van persoonlijkheid naar een kledingcreatie.  Naast het ontwerpen en vervaardigen van kleding voor mijn klanten geef ik ook cursussen en workshops in modeontwerpen, couture en couture handwerktechnieken. Het kunnen overbrengen van mijn kennis beschouw ik als een voorrecht.20150717_210545 Dit was een stukje uit mijn persoonlijke leven. Dank voor het lezen en veel plezier toegewenst op mijn website. Heb je nog vragen, neem dan contact met me op. Groet, Helene