Hoe werkt het

Tijdens het eerste gesprek worden je wensen, voorkeuren, visie en persoonlijkheid geïnventariseerd. Er wordt globaal gesproken over stofkeuzes en voorkeuren. Het type model en de eigen wensen daarin komen aan de orde. Ook wordt er besproken hoe je jouw eigen persoonlijkheid ziet en in combinatie met jouw figuurtype worden er door mij  suggesties voor het model en de belijning gedaan.  Ter ondersteuning kan uit verschillende magazines en boeken voorbeelden worden ingezien. Dit gesprek zal ca 1 uur duren.  Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor een tweede gesprek.

In het tweede gesprek worden de ontwerpschetsen getoond en besproken. Hierbij zit een globale prijsopgave per geschetst model. Tevens wordt de stofkeuze bepaald aan de hand van stalen. Indien je aan het einde van dit gesprek akkoord bent met de uitvoering van het gekozen ontwerp zal de definitieve opdracht plus een aanbetaling (50% van het aankoopbedrag) worden verstrekt. De maten worden genomen waarna de japon (trouwjurk, avondkleding of andere creatie) vervaardigd kan worden.

Gedurende het proces van vervaardiging zullen ca 2 tot 3 doorpas sessies volgen. In de eerste doorpas sessie zal het model meestal in een toile (een katoenen stof) worden vervaardigd, dit om een eventuele delicate zijden stof (waarin de japon uiteindelijk zal worden gemaakt) te beschermen. In de regel is de tweede doorpas sessie in de definitieve stof. Wanneer de pasvorm perfect aansluit op je lichaam en de details in overeenstemming zijn met jouw wensen zal de uiteindelijke afwerking van de creatie plaatsvinden. Tijdens de doorpas fases kan je in overleg met Helene nog steeds details in jouw japon of andere creatie wijzigen.

Op een vooraf overeengekomen datum kan de creatie worden afgehaald. Er volgt nog een finale doorpas sessie en pas wanneer jij 100% tevreden bent wordt het resterende bedrag afgerekend en mag de creatie mee naar huis worden genomen.